Võtsime osa Karlova Laulupeost - Tartu Forseliuse kool

Igaüks on oluline

Võtsime osa Karlova Laulupeost

Tartu Karlova Kool, Tartu Forseliuse Kool ja Tartu Erakool kutsusid kõiki tartlasi 11. mail kell 18 Karlova kogukonna laulupeole Tartu loodusmaja parki, et laulda üheskoos kõikide poolt armastatud rahvalikke laule.

Laulupeo eestvedaja Tartu Karlova kooli huvijuhi Jandra Mölderi sõnul oli toimunud pidu märkimisväärne seetõttu, et esmakordselt oli see  linnaosa koolid  üheskoos korraldatud oma kogukonnale pühendatud üritus.

Laulupidu tähistab 101 aasta möödumist Karlova mõisamaadele ehitatud uue asumi liitmisest Tartu linnaga ja on seega üks tähtsündmusi, mis lõpetab Karlova 100. juubeliaasta.

Lauldi kõikidele tuntud rahvuslikke ja rahvalaule. Lauljaid saatsid Karlova kooli puhkpilliorkester, noortebänd ja süntesaatoril Ragne Lind. Lauluõhtu juhina lõi kaasa näitleja Inga Lunge. Laulupidu lõppes ühises tantsuringis, kus Karlova ja Forseliuse kooli väikeste rahvatantsijate juhendamisel sai tantsida „Oige ja vasembat“, “Kaera-Jaani” ja jenkat.

Pidu toimus vaatamata külmapoole ilmale, kuid õnneks jagus lumelörtsi vahele ka päikselisi hetki.

Laulupeo korraldamist toetasid Tartu linn, Eesti Rahva Muuseum, Printerikeskus ja Tartu Rahvaülikool.