Karjääripäeva fotogalerii – Tartu Forseliuse kool

Karjääripäeva fotogalerii

3. märts 2017

3.märtsil toimunud karjääripäev tõi kooli palju elevust. Toimusid mitmed erinevad ettevõtmised, kuhu olid kaasatud pea terve koolipere.

Siiski said suurema koormuse 6.ja 7.klasside õpilased, kelle ettevalmistada olid  rahvuslikud kohvikud, kus pakuti vastava rahvusköögi suupisteid ja muid hõrgutisi. Samuti oli reegliks, et kohvikutes toimub ost-müük vastav maa emakeeles. Nii oli klassiruumides ja koridoriski lisaks eesti keelele kuulda tavapärasest rohkem vene, inglise ja saksa keelt. Kohvikute ettevalmistus toimus õpetajate koostöös ja oli omamoodi õppeainete lõiminguprojekt, kus õpilased pidid rakendama nii keele-, ühiskonnaõpetuse, geograafia, matemaatika kui tööõpetuse tundides õpitut. Kuna tegu oli klasside ühiste ettevõtmistega, siis sai igaüks täita mingit rolli – olla kas kohviku kujundaja, pagar, reklaamija, raamatupidaja, müüja, ettekandja või koristaja. Küllap sai nii mõnelegi lapsele selgemaks, kui paljude ametite esindajad töötavad toitlustusasutuses. 4. tunni ajal koguneti aulasse, et omavahel kogemusi jagada ja päevast kokkuvõtteid teha.

Täname kõik osalejaid ja korraldajaid! Oli teistmoodi tore ja kindlasti ka õpetlik koolipäev.

Direktor Jüri Sasi andmas 3.klassidele tundi”Kuidas minust sai direktor”.  Oli põnev kohtumine koolijuhiga. Lapsed esitasid palju vahetuid küsimusi ning said nt teada, et Alžeerias sajab kolm kuud järjest. seejärel on aga pikk põuaperiood.

3.a ja 4.klassid said kohtumisel intensiivravi õe Anges Mikkiga teada palju haiglaelu igapäevast.

 

8.klassid õppisid aga Töötukassa töötubades Kadri Orava meeskonnaga kirjutama elulookirjeldust.

 

5.klassid kuulsid Tartu Ülikooli siseaudiitor Elsa Leiteni käest selle ameti eripäradest.

 

   

   

 

Killukesi eri maade kohvikutest.

  Kogemustering.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


Igaüks on oluline!